Πώς Προστατεύουμε Το WordPress / WooCommerce Site Μας Από Hackers?

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και του διαδικτύου έχει φέρει πολλά οφέλη, αλλά και αυξημένες απειλές. Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων σήμερα είναι το hacking. Οι επιθέσεις hacking μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε μια επιχείρηση:

  • Διαγραφή των δεδομένων μας
  • Υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων / πελατολογίου
  • Απώλεια εσόδων για όσο χρονικό διάστημα η σελίδα μας είναι κατεβασμένη
  • Απώλεια πελατών λόγω μη αξιοπιστίας

Ωστόσο, υπάρχουν στρατηγικές και λύσεις που μπορείτε να υιοθετήσετε για να ενισχύσετε την ασφάλεια του WordPress/WooCommerce site σας.

Στη JK Software, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των ιστοσελίδων. Διαθέτουμε εξειδικευμένη ομάδα η οποία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αλλά και να προλάβει περιπτώσεις hacking, διαθέτοντας κατάλληλα εργαλεία για την απολύμανση και προστασία της σελίδας / e-shop σας.

Σας παρουσιάζουμε μερικές σημαντικές πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προστατέψετε το site σας:

  1. Ενημερώστε τα πάντα: Το WordPress και τα plugins που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένα. Κάθε ενημέρωση που κυκλοφορεί περιλαμβάνει συχνά διορθώσεις για κενά ασφαλείας που ενδέχεται να εκμεταλλευτούν οι hackers. Όσο παραπάνω καιρό μένει ένα site ανενημέρωτο, τόσο πιο εύκολο είναι για κάποιον να σας επιτεθεί.
  2. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς: Οι κωδικοί πρόσβασης είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για το site σας. Προτιμήστε δυνατούς κωδικούς που συνδυάζουν γράμματα, αριθμούς και σύμβολα, και αποφύγετε τη χρήση προφανών κωδικών που είναι εύκολο να μαντέψει κάποιος.
  3. Περιορίστε τις προσπάθειες εισόδου: Η εφαρμογή ενός περιορισμού στις αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου μπορεί να προστατεύσει την σελίδα σας από τις επιθέσεις brute force, που προσπαθούν να “σπάσουν” τους κωδικούς σας μέσω επαναλαμβανόμενων προσπαθειών.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα firewall: Ένα firewall μπορεί να αποτρέψει πολλές επιθέσεις πριν αυτές καταφθάσουν στον ιστότοπό σας. Είτε πρόκειται για εισερχόμενες απειλές είτε για εξερχόμενες κακόβουλες ενέργειες, ένα firewall είναι ένα σημαντικό εργαλείο ασφάλειας.
  5. Backup: Στην περίπτωση που η σελίδα σας παραβιαστεί, η επαναφορά των αρχείων σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Είναι σημαντικό να διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας και της βάσης δεδομένων σας για να επαναφέρετε την σελίδα σας στην κανονική του κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, σε διαφορετικά μέρη, ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο απώλειας αντιγράφων ασφαλείας.

Μην ξεχνάτε, η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Καταβάλλοντας τη δέουσα προσπάθεια για την ασφάλεια του ιστοτόπου σας, μπορείτε να αποφύγετε πολλές από τις πιθανές απειλές που θα μπορούσαν να διακυβεύσουν την επιχείρησή σας.

Στη JK Software, είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε να εφαρμόσετε αυτές τις στρατηγικές ασφάλειας και πολλές άλλες.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα.